¨

"Jeg var nervøs, fordi jeg sad varetægtsfængslet i den her sag om amfetamin"

Foto: TV ØST

En 23-årig tiltalt blev i dag afhørt om en befrielsesaktion fra Slagelse Arrest tilbage i 2016. Her kom det frem, hvorfor han arrangerede aktionen.

- Jeg ville ikke i fængsel i 12 år for noget, jeg ikke har gjort. 

Sådan lød det i dag, da én af de største narkosager var for retten. 

For i dag var det en 23-årig mand, der skulle afgive forklaring. Han blev anholdt 6. oktober 2016 på parkeringspladsen ved Bilka i Slagelse. Her blev han anholdt sammen med én person mere, og her fandt politiet 50 kilo amfetamin i to store sportstasker i en bil.

Den 23-årige mand er også tiltalt for at blive forsøgt befriet fra Slagelse Arrest 11. oktober 2016. Og netop dén aktion - forhold 15 - blev den 23-årige mand afhørt om i dag. Et forhold, som den tiltalte har erkendt. 

- Jeg sagde til min ven, at han skulle tage et haglgevær med og komme og befri mig. Min daværende kæreste havde ingen rolle i det, sagde den 23-årige i retten. 

- Jeg var nervøs

Aktionen fandt sted den 11. oktober 2016. hvor to personer forgæves forsøgte at befri den 23-årige tiltalte i Slagelse Arrest. Politiet var dog bekendt med planerne inden, og de var derfor mødt talstærkt op ved arresten.

Den tiltalte fik fat i en telefon og arrangerede selv befrielsesaktionen. De to, der prøvede at befri ham, var hans tidligere kæreste og en kammerat, lød det fra den tiltalte. De er siden blevet dømt. ​

Men hvad var baggrunden for befrielsesaktionen, ønskede forsvareren at vide?

- Jeg var nervøs, fordi jeg sad varetægtsfængslet i den her sag om amfetamin. Jeg ville ikke i fængsel i 12 år for noget, jeg ikke har gjort. Så bliver man jo ekstrem, sagde den tiltalte. 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App