Vordingborgvirksomhed vinder Initiativpris fra DI

Corning Optical Communications Aps i Ørslev har formået at udvikle sig som eksportvirksomhed, og bliver derfor hædret med en pris.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

DI Sydsjælland har i dag overrakt Initiativprisen 2015 til virksomheden Corning Optical Communications Aps, der ligger i Ørslev ved Vordingborg.

Ifølge en pressemeddelelse vinder det lokale firma årets pris på grund af evnen til at udvikle sig som en eksportvirksomhed. Corning Optical Communications har nemlig også vakt international interesse og overbevist de amerikanske ejere om at investere i nye produktionsanlæg i Vordingborg.

Virksomheden lever af at producere kabelstik i byen og de eksporteres globalt til salg af stik til kommunikationskabler.

- Næsten 100 procent af produktionen bliver eksporteret til hele kloden. Det betyder, at lige meget hvor på jorden du ringer fra din mobiltelefon, kan du være afhængig af produkter fra Corning Optical Communications ApS, skriver DI i en pressemeddelelse.

DI Sydsjællands Initiativpris bliver hvert år givet til en mindre eller mellemstor virksomhed, der har udvist særligt initiativ, vækst eller virkelyst.

- Corning Optical Communications ApS bidrager til den globale økonomi og udvikling, men også rent lokalt med omkring 100 arbejdspladser og heraf også en håndfuld elev- og lærlingepladser, siger medlem af DI Sydsjællands bestyrelse Kim G. Jørgensen.

Den lokale virksomhed går med prisen nu videre til den nationale konkurrence om Dansk Industris Initiativpris. Den bliver overrakt af Prins Joachim til januar 2016.