¨

Vordingborg: Nej tak til ny lukkelov

Foto: TV ØST

Handelsstandsforeningen i Vordingborg vil ikke ændre på åbningstiderne, når den nye lukkelov træder i kraft 1. oktober. Men det er ikke nok til at sikre overlev

 

Fra 1. oktober er lukkeloven fortid, og herefter må butikkerne holde åbent som de har lyst til.

Men i Vordingborg kommer kunderne ikke til at mærke forskel. Handelstandsforeningen i byen har nemlig besluttet, at de vil holde alt ved det gamle. Det skriver P4 Sjælland på deres hjemmeside.

- Det mener jeg, er den rigtige beslutning, siger Charlotte Riisberg til kanalen. Hun er medlem af Handelsstandsforeningen og indehaver af en herretøjsbutik på gågaden. Hun mener, at gågadernes butikker kan vinde kampen mod storcentrene.

- Vi skal give kunderne en god service og vi skal have specialvarerne. Det er dét, vi skal overleve på.

Men den fremgangsmåde gør det ikke alene siger en ekspert i kundeadfærd til P4 Sjælland. Torben Hansen er professor ved Copenhagen Business School, han mener, at det er vigtigt at bymidterne reklamerer med det som storcentrene ikke kan.

- Det kunne være at Handelstandsforeninger udnytter det historiske byrum, der findes, og skaber oplevelser og events for forbrugeren. For når forbrugeren så er der, så kan de jo dér gå i butikker og købe varer, siger han.

Eksperterne forudser at flere af de mindre butikker kan få svært ved at overleve efter den nye lukkelov træder i kraft. Og især kan de små lokale daglivarebutikker blive tvunget til at dreje nøglen om. Det siger administrerende direktør Henning Bahr fra Retail Institute, hvor detailhandlen studeres nøje, til P4 Sjælland.

 

- Flere butikker må bukke under de kommende år, fordi de ikke har omstillingsevnen til at klare det ekstra konkurrencetryk, der kommer fra de store spillere på banen.

Én af de små købmand, der kan blive ramt af lukkelovens afskaffelse er Kwik Spar købmanden på Kalundborgvej i Holbæk. Her har man ikke forberedt sig på de nye tider, siger Sajee Sangar til kanalen.

- Vi er så lille en butik, at vi ikke har forberedt os. Men går det ned men omsætningen, så må vi lukke lidt tidligere eller skære ned på personalet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App