Vordingborg gør det lettere at være virksomhed

Både Vordingborg Kommune og Dansk Byggeri glæder sig over et godt samarbejde, der har været med til at give endnu bedre forhold for virksomheder i kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er ros til Vordingborg. Den kommer fra Dansk Byggeri, der er glade for at Vordingborg lytter til bygge- og anlægsbranchens behov.

- Vi er meget glade for, at Vordingborg fremover først stiller krav om arbejdsgaranti ved projekter på over 500.000 kr. Arbejdsgarantien giver en masse papirarbejde, og det kan belaste de mindre virksomheders muligheder for at finansiere deres forretning. Derfor er et glædeligt tiltag at forhøje beløbsgrænsen, siger Per Johansen, der næstformand for Dansk Byggeri Sjælland, i en pressemeddelelse.

Kommunen har især arbejdet på at nedbringe behandlingstiderne på byggesagerne. Det er noget man har bemærket hos Dansk Byggeri, og man forventer, at det vil kunne ses i statistikkerne allerede næste år.

På borgmesterkontoret glæder man sig over rosen for det øget erhvervsfokus.

- Vi har hjulpet regionens virksomheder til at ruste sig til bl.a. det kommende udbud på Storstrømsbroen, som netop er blevet vedtaget i Folketinget, og kommunens udbud ligger nogenlunde jævnt fordelt over hele året, så der ikke skabes flaskehalse, siger borgmester Knud Larsen.

Næstformand Per Johansen håber, at Vordingborg kan fastholde eller forbedre sin flotte placering som nr. 9 i Dansk Byggeris årlige analyse af kommunernes erhvervs- og byggevenlighed.