Vil gerne have Makerspace til Vordingborg

Der er brug for et rum i Vordingborg, hvor der kan eksperimenteres, udvikles og bygges. Torsdag aften samledes robotentusiaster på Vordingborg Bibliotek.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er brug for et makerspace i Vordingborg. Det blev flere robotentusiaster i Vordingborg enige om i Kulturarkaden i Vordingborg torsdag aften.

Et makerspace er et rum hvor folk i alle aldre, med fælles interesser i elektronik, teknologi og videnskab kan mødes , socialisere og samarbejde. Et rum hvor der kan eksperimenteres, udvikles, bygges alt fra en pære der kan blinke til en robot, eller hvem ved måske opstår en helt ny idé. 

Vordingborg Bibliotek har i samarbejde med en gruppe robotentusiaster, drøftet mulighederne for at skabe et makerspace i Vordingborg. Det blev blandt andet også drøftet i Kulturarkaden på Kulturnatten torsdag aften.

- Der var rigtig mange interesserede både børn og voksne, som afleverede deres opbakning til projektet, så nu vil gruppen og Vordingborg Bibliotekerne arbejde for at få et Makerspace i Vordingborg, skriver Jane Grønbech Poulsen fra Vordingborg Bibliotekerne i en mail til TV ØST.

Hjalmar Skovholm Hansen fortæller i videoen nedenfor om, hvad han mener, et Makerspace er, og hvorfor det er så vigtigt, at vi får et Makerspace i Vordingborg.