Venstre rykker for Havnepakke 3

Parterne bag Havnepakke 3, der blandt andet tæller penge til Storstrømsbroen, venter stadig på, at forhandlingerne begynder, så projekterne kan komme i gang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Venstre presser nu på for at få udmøntet 112 millioner kroner, der skal gå til danske havneprojekter, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

ITrafikaftalen fra 2013 blev 7 partier - alle Folketingets partier med undtagelse af Enhedslisten - enige om, at det potentielle EU-tilskud til Storstrømsbroen på 112 millioner kroner skulle gå til Havnepakke 3. Den støtte blev for måneder tilbage frigivet fra EU, men der er endnu ikke inviteret til forhandlinger, og forligspartierne venter derfor stadig på, at pengene bliver udmøntet i konkrete projekter.

Ud af starthullerne

Det ærgrer Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, at puljen til havneprojekter endnu ikke er udmøntet.

- EU's tilsagn kom i løbet af sommeren, så nu er det på høje tid, at regeringen kommer ud af starthullerne og indkalder til forhandlinger om at forbedre adgangen til Danmarks porte, nemlig havnene. Vi forstår ikke, hvorfor ministeren tøver. Vi har jo allerede aftalt, at når pengene kom, skulle de bruges på havneprojekter, siger han.

Vil have samlet partierne

Kristian Pihl Lorentzen har derfor skrevet til transportminister Magnus Heunicke (S) og opfordret ham til at få samlet partierne bag Trafikaftalen.

Sekretariatschef i Danske Havne Tom Elmer Christensen er enig med Venstre-politikeren i, at infrastrukturen ved de danske havne skal styrkes.

- Der ligger en stor opgave i forhold til at få styrket veje, jernbaner og sejlrender. Beløbet er ikke stort, men vi hilser alt velkommen. Vi har været ramt af, at man de senere år har prioriteret den kollektive trafik, og nu er der et efterslæb på blandt andet veje og jernbaner, siger han.

Vejprojekter til 648 millioner kroner

Et af de projekter, som udgør Havnepakke 3, er i Aalborg. Her trænger vejen mellem Aalborg Østhavn og motorvej E45 til en opgradering.

Havnepakke 3 består blandt andet af vejprojekter til 648 millioner kroner, baneprojekter til en samlet pris af 26 millioner kroner og uddybning af sejlrender og havnebassiner til en samlet pris af 479 millioner kroner.