Underskud i Møns Bank

Møns Bank havde i 2013 et underskud på 15,7 millioner kroner. Banken mener, det er et udtryk for udviklingen i samfundet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Før skat lyder underskuddet i Møns Bank i 2013 på 23,2 millioner kr. - efter skat: 15,7 millioner kr.

Det viser bankens årsrapport for 2013, som blev offentliggjort onsdag.

- Vi er naturligvis ikke tilfredse med, at resultatet af de samlede anstrengelser igennem året er et underskud. Specielt ikke i et år, hvor bankens basisdrift aldrig har været højere, udtaler bankens direktør, Flemming Jensen i en pressemeddelelse.

- De faldende priser på ejendomsmarkedet sætter imidlertid sine tydelige spor i regnskabet i form af store nedskrivninger - altså hensættelser til eventuelle fremtidige tab - hvilket blev udslagsgivende for årets resultat, siger han.

Underskud skyldes nedskrivninger

Underskuddet sidste år kommer efter et 2012, som endte i et overskud på 7.7 millioner kr. før skat.

Ifølge pressemeddelelsen er banken dog samlet set kommet godt igennem finanskrisen og peger på, at Østdanmark - siden 2008 - har mistet ni lokalbanker.

Årsagen til underskuddet i 2013 skyldes ifølge bankdirektøren en del større nedskrivninger - blandt andet en, der  skete efter et besøg fra Finanstilsynet

- Der er tale om én større erhvervsejendom, som i september måned 2013 blev sat til salg for 35 mio. kr. jævnfør en ekstern erhvervsmæglers vurdering. i forbindelse med bankens princip om forsigtighed blev ejendommen indregnet i engagementet med en væsentlig lavere værdi på 26 mio. kr., siger Flemming Jensen og fortsætter:

- Finanstilsynet har vurderet, at ejendommen i stedet kun bør værdifastsættes til 14,5 mio. kr., hvilket har betydet en nedskrivning på 10 mio. kr. I bankens ledelse har vi taget Finanstilsynets værdifastsætteælse tile fterretning, selvom det er vores vurdering, at den kan sælges til en langt højere pris.

Bankdirektøren slår fast, at bankens basisdrift - trods de vanskelige vilkår i samfundsudviklingen - fortsat er i fremgang og i 2013 nåede op på 47,2 millioner kroner.

Det er otte millioner kroner bedre end året før, og ligeledes en forbedring i forhold til forventningerne, der lå på 40-45 millioner kroner.