Tørken afspærrer yndet udflugtsmål: - Græsset er tørt som halm

Tørken er så ekstrem på Knudshoved Odde i Vordingborg, at godsejer Peter Oxholm Tillisch har set sig nødsaget til at afspærre en del af odden for besøgende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En del af det naturskønne område Knudshoved Odde ved Vordingborg er blevet lukket for adgang. Det skyldes alvorlig brandfare i naturen på grund af tørken.

- Området minder om en eng, og græsset er tørt som halm, så der skal ikke meget til, før det hele går op i røg, siger Peter Oxholm Tillisch, der ejer Rosenfeldt Gods og arealerne på Knudshoved Odde.

Han forklarer, at de første 11 kilometer fra Vordingborg og ud mod Odden forsat er tilgængelige, men det er den yderste spids, der er blevet lukket. På billeder herunder kan man se det afspærrede område. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Odden er spærret fra den blå streg og ud til spidsen.
Odden er spærret fra den blå streg og ud til spidsen.

- Der er huse og køer i området, som vi også skal passe på, siger han. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Der er omkring 80 køer, der græsser i det afspærrede område. Arkivfoto.
Der er omkring 80 køer, der græsser i det afspærrede område. Arkivfoto.
Foto: TV ØST

Besøgende trodser forbud

Knudshoved Odde er et yndet udflugtsmål for både danske og udenlandske turister. Der er blevet sat skilte op for at advare besøgende om, at de ikke må gå ud på spidsen af odden. Men flere har allerede trodset forbuddet.

- Nu har jeg sat ekstra skilte op, så der ikke er noget at tage fejl af, men hvis folk bliver ved med at gå derud, må jeg jo politianmelde dem, for det er simpelthen for risikabelt, siger godsejeren.

Området er udpeget som Natura 2000-område, vil blive genåbnet, når der er faldet 100 ml regn.