Tomme asyltelte fyrer for gråspurvene

På Vordingborg Kaserne står der lige nu 86 tomme telte og afbrænder varme for næsten 100.000 kroner om ugen. Forklaringen er, at opvarmningen skal forhindre mug.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bor endnu ikke én eneste flygtning i teltene på Vordingborg Kaserne, der har stået klar som modtagecenter siden november.

Alligevel bruger staten lige godt 100.000 kroner hver uge på at varme teltene op i den bidende kulde. Det skriver Ekstra Bladet.

Bekostelig affære

Den høje varmeregning skyldes, at det kræver enorme ressourcer at opvarme teltene i de kolde vintermåneder. Ifølge tal fra Beredskabsstyrelsen, der er medleverandør af teltene, koster det nemlig 165 kroner om dagen at opvarme et enkelt telt.

På Vordingborg Kaserne står der 86 telte klar til at huse 1200 flygtninge, og hvis de skal holdes ved lige, kræver det altså også en god portion varme.

Selvom det kan lyde som om, der i øjeblikket kun fyres for gråspurvene, er der ifølge kommunikationsrådgiver hos Rigspolitiet, Thomas Kristensen, dog en fornuftig tanke bag:

- Teltene er alle opvarmede, da de ellers ville gå til af mug og lignende, forklarer Thomas Kristensen i en mail til Ekstra Bladet.

Bliver måske aldrig taget i brug

Teltene på Vordingborg Kaserne skal tjene som midlertidige boliger for flygtninge, der bliver tilbageholdt af politiet, indtil der er klarhed over, hvem de er, og hvad de vil i Danmark.

Teltlejren er altså ikke et center for asylansøgere, som for eksempel teltlejren i Næstved, men derimod et opholdssted for midlertidigt frihedsberøvede flygtninge, der skal være i Vordingborg, mens politiet opklarer deres identitet.

Rigspolitiets kommunikationsrådgiver, Thomas Kristensen, fortæller dog til Ekstra Bladet, at det endnu ikke er sikkert, at teltene på Vordingborg Kaserne overhovedet vil blive taget i brug. Indtil videre er teltene altså kun en kapacitet, der kan stilles til rådighed, hvis det bliver nødvendigt.