Tog på Masnedsundbroen i dag

Banedanmark vil i løbet af i dag forsøge at køre DSB's vognsæt over Masnedsundbroen med lav hastighed og under skærpet overvågning af skinner og brolejer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der kommer til at køre tog over Masnedsundbroen i dag onsdag. Det skriver Banedanmark på sin hjemmeside. Siden søndag aften, hvor det engelske fragtskib Karla C sejlede ind i broen, har al togtrafik over broen været indstillet.

imens har Banedanmark undersøgt skaderne på broen, men tekniske undersøgelser viser nu, at der ikke er skjulte skader på broen.

Derfor vil Banedanmark i løbet af formiddagen forsøge at køre DSB's vognsæt over Masnedsundbroen med lav hastighed og under skærpet overvågning af skinner og brolejer.

Undersøger videre i dag

Togene har holdt i Nykøbing Falster efter søndagens påsejling, og det har betydet færre tog på resten af Sjælland. Togene kommer nu tilbage til Sjælland, så de kan komme ud og køre igen til gavn for passagererne.

Over middag vil Banedanmark gå i gang med de afsluttende undersøgelser af Masnedsundbroen, som blandt andet inkluderer flere prøveåbninger af broklappen.

Når testresultaterne foreligger, vil Banedanmark i eftermiddag komme med den lovede prognose for, hvornår togtrafikken over Masnedsundbroen kan genåbnes.

Broen er fortsat lukket for togtrafik, men ikke for biler. For information om togbusser se www.dsb.dk og www.rejseplanen.dk