Telefonstorm efter slangefund

Både politiet og Krokodille Zoo på Falster kimes onsdag ned af borgere, der vil hjælpe en gruppe slanger, der er blevet efterladt af deres ejer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En antydning af risiko for, at politiet må aflive 6 kvælerslanger, har udløst telefonstorm overfor både Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og slangernes midlertidige hjem i Krokodille Zoo på Falster.

Slangerne blev forleden fundet i en papkasse på en vej ved Præstø, og politiet var tirsdag lidt i vildrede med, hvad man skulle stille op med slangerne.

Kvælerslangerne er midlertidigt blevet anbragt i pleje hos Krokodille Zoo i Eskilstrup på Falster – og det vælter nu ind med opkald fra borgere, der ønsker at overtage slangerne.

- Vi har fået mange opkald angående slangerne - men vi vil i første omgang gøre et forsøg på at finde slangernes ejer, siger vagtchef Ehm Christensen til TV ØST.

De seks slanger er mellem 40 og 200 centimeter lange, og er af arterne kongeboa (1 stk.), tæppepyton (2 stk.) og kongepyton (3 stk.). Teorien er, at slangerne blev efterladt til at dø i papkassen af deres ejer, der åbenbart ikke havde lyst til at have dem mere.

Krokodille Zoo: Lad være med at ringe

Der er dog ingen grund til, at man fortsætter med at ringe for at adoptere slangerne, siger Niklas Skipper fra Krokodille Zoo.

- Slangerne har det godt, og deres helbred fejler ikke noget. Og det bliver altså slet, slet ikke noget problem at finde nogen, der vil overtage slangerne, siger Niklas Skipper til TV ØST. Alene mens TV ØST taler med ham, når flere borgere at ringe og tilbyde sig som nye ejere af slangerne.

Niklas Skipper understreger, at det er politiets beslutning, hvad der nu skal ske i sagen - Krokodille Zoo er således kun at betragte som et hotel for slangerne.

- Vi har givet dem mere passende kasser at bo i, og sørger for, at de har den rigtige temperatur – men slangerne har klaret det godt, og er i fin stand, siger Niklas Skipper.

Han understreger, at der ikke er tale om specielt kostbare slanger – men det ville ikke have været noget problem at finde nye hjem til slangerne.

- Det er forholdsvis almindelige slanger, som udveksles blandt samlere i Danmark. Men havde ejeren sat en annonce i avisen, så havde det ikke været et problem at finde nye ejere til dem. Og han eller hun kunne måske også have tjent lidt på det, siger Niklas Skipper.