Taktfast budskab fra folkemøde: - Ny bro nu

Omkring 1000 mennesker var mødt op til dagens folkemøde. Kravet fra de fremmødte: En ny Storstrømsbro.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var et meget klart budskab, der lød taktfast fra talerstolen ved Masnedø.

- Kan I sige det? Kan I sige det rigtig højt? Ny bro nu!, lød det fra Jørgen Erik Kozak Nielsen, der er formand for LO Lolland-Falster.

Organisationen står sammen med en række andre støtter bag dagens arrangement.

- Det er ikke godt nok

Han mener, at det kun kan gå for langtsomt med at få opført den nye bro.

- Skræmmescenariet er, at vi i mange år - måske fem eller seks år - kan være uden togforbindelse. At pendlere skal tage busser fra Nykøbing Falster til Vordingborg for at komme til København med tog. Det er ikke godt nok, mener han.

Tidligere trafikminister deltog

Folkemødet bød både på musik og også taler fra organisationsfolk og politikere. 1000 mennesker mødte frem. Blandt andet den tidligere trafikminister Magnus Heunicke.

- Der er så mange mennesker, der møder op her. Det må få konsekvenser, og det må vække genlyd også inde på Christiansborg. Og jeg appellerer kraftigt til alle mine kolleger om, at vi ikke udskyder og udskyder et infrastrukturprojekt, der er så vigtigt som det her. Pengene er fundet, og alt er klart, så vi skal bare i gang så hurtigt som muligt.

Det er et flertal i blå blok, der har udskudt byggeriet af en ny bro til 2020. Men ikke alle Venstre-folk er enige i den beslutning.

- Jeg ser det som min fornemmeste opgave som Venstres folketingsmedlem fra Sydsjælland og Lolland-Falster at presse på, så hårdt som jeg kan. Både med finansministeren og transportministeren, så vi kan få den her brobygning fremskudt. Så den ikke står færdig i 2024, men gerne et par år tidligere, siger Marcus Knuth (Venstre)

Håber på lydhørhed

Arrangøren fra LO håber og tror også på, at den store opbakning må gøre en forskel.

- Jeg synes, det massive fremmøde med godt tusind mennesker, tyder på noget godt. Og jeg håber, at politikerne nu vil lytte mere seriøst til os om, at vi ønsker at få en ny bro nu. Og at den eneste grund er, at den gamle er slidt op, siger Jørgen Erik Kozak Nielsen.