Studerende valfarter til Vordingborg

Vordingborg er blevet aldeles hot blandt lærerstuderende, og de valfarter til fra både ind- og udland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er nok de færreste i udlandet, som lige falder over navnet Vordingborg, men lige nu er byen hot stuff for folk, der gerne vil læse til lærer.

Det skriver Sjællandske.

Bangladesh og Grækenland

Fra i år tilbyder byen en ny international læreruddannelse, og det har foreløbigt trukket studerende til fra lande som Bangladesh, Canada, Tyskland, Finland, Storbritanien, Grækenland, Nepal, Polen og så Danmark.

- Uddannelsen kommer til at foregå på engelsk, og det fælles ønske bag tilmeldingerne er ønsket om at få en international læreruddannelse, der åbner dørene til et globalt jobmarked, oplyser Stina Møllenbach, der er uddannelseschef på læreruddannelse under University College Sjælland.

Stor interesse fra København

Hun glæder sig over den store udenlandske interesse, men er også begejstret over, at det for en gang skyld er lykkes at få de unge til at rejse til den vestlige del af Sjælland.

- En tredjedel af de ansøgere, vi har modtaget til den internationale læreruddannelse indtil videre, kommer fra Københavnsområdet. Og det er altså ikke normalt, at vi kan trække unge den her vej. Normalt oplever vi derimod, at de unge søger mod metropolerne. Den store interesse bekræfter os i, at det er helt rigtigt at oprette en international læreruddannelse, fortæller Stina Møllenbach til Sjællandske.