Stort trollingstævne på Møn

I dag gik starten til det første trollingstævne nogensinde på Møn. 38 både sejlede ud fra Klintholm havn - på jagt efter den største laks

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag gik starten til et stævne der, I følge Jens Gøth, gerne skulle blive til en tradition.

- Det er jo revolutionerende det her. Det er første gang på Møn. Samtidig er det klubbens første år og vores første konkurrence. Det er rigtig fantastisk, siger konkurrenceleder Jens Gøth.

Møn fik sidste år en trollingklub, og de står bag Klinte Cup 2013.

Trolling går i bund og grund ud på at fange en stor laks. Men der er også en mere teknisk forklaring 

- Trolling går ud på, at man sætter nogle forholdsvis lette blink ud i vandet på en forudbestemt dybde. Der bruger man noget, der hedder en downrigger og et lod til at tvinge ned. Så sætter man fiskeblinkene ned, så de kører i den samme dybde hele tiden, siger Jens Gøth

Stor tilslutning
Og det var lidt af et tilløbsstykke. 38 både sejlede ud fra Klintholm Havn. Inspirationen til konkurrencen kommer fra det store trollingstævne på Bornholm.

En konkurrence der tiltrækker 250 både, og giver bornholmerne en indtjening på omkring 30 mio.

- Vi synes ikke, vi vil sammenligne os med Bornholm. Vi vil bare lave en lille lokal konkurrence hernede, for det er altså nogle af de bedste laks, der går her, siger trollingfisker Thomas Matshofsky.

Men I følge Jens Gøth, er forholdene der til, at det kan gå hen og blive en stor succes.

- Det er ubetinget de bedste forhold for en trollingfisker, som jeg er stødt på. Vi har både tre ramper, masser af fine parkeringspladser, renserum, varmt vandt, strøm på molerne og meget andet. Kommunen har virkelig været god ved os, og erhvervsfiskerne har taget rigtig godt i mod os, siger Jens Gøth

Vindermentalitet
I følge skipperen på den gode båd Hook, så er der ingen tvivl om, hvem der vinder.

- Det gør jeg. Jeg fanger den største laks i morgen. Sammen med min besætning. Hvis ikke vi vinder så er det snyd, siger Thomas Matshofsky.

Hvis man vil se vinderlaksen, så kan man kigge forbi Klintholm Havn på Møn i morgen mellem 18.00 og 19.30 i morgen, eller klik her.