¨

Storme truer lystfiskeeventyr

Foto: TV ØST

Stormene Alexander, Dagmar og Egon blev aldrig til store uvejr. Alligevel ser de ud til at have bragt død og ødelæggelse til lystfiskerparadis ved Møn.

Det store fiskeri efter Gedder omkring Møn er blevet udråbt som et af de allerbedste lystfiskeri-steder i brakvand i verden.

Nu har lystfiskereventyrets jagt på brakvandsgeder dog tilsyneladende fået et stort problem. Der er nemlig udbrudt massedød blandt gedderne i området.

Det skriver Sjællandske.

Biolog Jimmi Spur Olsen fra Vordingborg Kommune bekræfter overfor avisen, at en relativt stor del af bestanden tilsyneladende er omkommet. Han fandt således 45 døde geder på en 350 meter lang strækning på Møns vestkyst..

Han efterlyser på facebook flere observationer af mange døde fisk i langs strandene i området.

Ifølge Jimmi Spur Olsen er årsagen til massedøden næsten med sikkerhed de store blæsevejr Alexander, Dagmar og Egon, der i december og januar har ramt regionen. Blæsten har nemlig presset frisk saltvand ind i området, og det kan gedderne ikke tåle.

Til trøst for mange lystfiskere skal dog siges, at det især er de mindste gedder, der er udsatte for de store mængder salt i vandet. Større geder ser ud til at have klaret sig igennem.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App