Stor politiaktion på motorvej - politi slog til mod efterlyst bil

Politiet gennemførte natten til søndag en større aktion for at stoppe en mistænkelig bil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre personer blev midlertidigt anholdt - men fik kort efter lov til at køre igen.

Sådan er status efter en større politiaktion på Sydsjælland søndag aften, hvor Sydmotorvejen blev spærret i mere end en time, og hvor en bil blev standset ved Vordingborg.

- Vi fik en melding fra en anden politikreds om, at der var en mistænkelig bil på vej. Den fik vi klokken 21.30. Bilen var på vej sydover via Sydmotorvejen. Klokken 21.57 fik vi kontakt med køretøjet, og klokken 22.16 standsede vi det ved afkørsel 41, siger vagtchef Joy Haensel til TV2 ØST mandag morgen. Afkørsel 41 ligger lige øst for Vordingborg.

Koordineret aktion

Hun oplyser, at der var tale om en nøje koordineret aktion, hvor en række politipatruljer var involveret, og blev placeret strategiske steder på Sydmotorvejen.

- For øjenvidner kan det have set voldsomt ud. Men vi havde fået at vide, at der kunne være våben i køretøjet. Derfor havde vi et meget højt sikkerhedsniveau ved aktionen - men der var altså ingen fare på færde, siger vagtchefen.

Sydmotorvejen blev spærret i sydgående retning fra klokken 22.16, og indtil politiets arbejde på stedet var afsluttet klokken 23.39.

Trafikken blev her ledt væk fra motorvejen ved afkørsel 41 - mens politiet arbejdede med deres bil lidt længere mod syd mod Farøbroen.

Tre personer anholdt

Joy Haensel oplyser, at der var tre personer i bilen.

- Der var tale om tre svenske statsborgere. De blev alle kortvarigt anholdt - men da der ikke var noget af politimæssig interesse i bilen, fik de alle tre lov til at køre videre, siger hun.

Hun ønsker ikke at oplyse, hvilken politikreds der sendte meldingen om bilen, og dermed satte det store apparat i gang i nat.