Spildevandsrensning giver kæmpe-regning til borgerne

1800 husejere i Vordingborg Kommune skal selv etablere et nyt afløbsanlæg. Det kan koste op mod 100.000 kroner per husstand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er for langt mellem husene til, at Vordingborg Kommune vil kloakere. Det får nu konsekvenser for over 1800 husstande i kommunen. Det skriver Sjællandske fredag.

Beboerne skal inden oktober etablere et nyt afløbsanlæg for at leve op til Vordingborg Kommunes spildevandsplan.

Ifølge avisen viser et notat, at regningen kan løbe op i 100.000 kroner for hver husstand.

- Det er vigtigt for vandmiljøet, og Vordingborg Kommune er nødt til at overholde regeringens planer. Derfor skal borgere, som har fået et brev, betale for et nyt anlæg. Gør de det ikke, er der tale om et ulovligt forhold, siger jordbrugsteknolog Martin Andersen fra Vordingborg Kommune til Sjællandske.

Skal etableres inden for et år

Borgerne kan frit vælge at anskaffe sig et anlæg på egen hånd eller få Vordingborg Forsyning til at gøre det. Uanset hvad skal anlægget være etableret inden for et år.

 - Hvis de ikke kan eller vil efterleve det påbud, så har vi to muligheder. Vi kan politianmelde dem, eller vi kan foretage en handling, som består i, at vi udfører det og efterfølgende sender en regning til borgeren, siger Thomas Christfort (K), der er formand for kommunens Teknik- og Miljøudvalg.

Tilbyder en afdragsordning

Hvis borgerne vælger at få hjælp fra Vordingborg Forsyning, tilbyder kommunen en afdragsordning, så de involverede husstande kan undgå at få økonomiske problemer.

Der er ikke nogen, der skal gå fra hus og hjem. Vi forsøger at lave lempelige ordninger. Derfor er der mulighed for at betale anlægget med afdrag på 10 år, siger Thomas Christfort.

Et urimeligt krav

Dorte Worsøe har adresse i Præstø og er derfor en af de borgere, som kan se frem til en regning. Hun går ind for at skåne miljøet, men mener ikke, at kravet er rimeligt i hendes situation.

- Selvfølgelig skal det laves, men jeg mener bare, at jeg er så gammel, at jeg ikke kan komme til at forurene så meget, at det skulle være nødvendigt, siger hun.