Slagter vil lave verdens længste sylte

Rekordforsøg i Lendemark ved Stege fredag. Slagtermester vil lave verdens længste sylte. Sylten kommer til at veje 504 kilo og være 100 meter lang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

1008 stykker sylte. Så mange skulle stykker skulle rekordforsøget ifølge slagtermester Bo Zangenberg gerne ende ud med.

Idéen bag rekordforsøget opstod for at sætte fokus på den måske lidt glemte spise.

- Mange tør ikke engang spise sylte længere. De synes måske, det er lidt ulækkert, fordi det i gamle dage blev lavet af grisehoveder. Men i dag bliver det lavet af de samme udbeninger, som man bruger til hakkekød, fortæller Bo Zangenberg, som selv er stor fan af spisen.

Arbejdet med at få det store projekt på benene har været i gang de sidste par dage, og omkring klokken 14 skulle rekordforsøget ligge klar.

Og herfra går det hurtigt. Hele sylten skal sælges mellem 15-17, da den herefter falder for fødevarereglernes tidsgrænse.

Prisen er 20 kroner stykker, og slagtermesteren regner med at få besøg af mange kunder i Super-Brugsen, hvor han arbejder.

- Vi har allerede haft besøg af kunder her til morgen, der ville høre om de kunne købe et stykke af sylten, så jeg tror på, at der bliver solgt meget, fortæller han.

Det er i øvrigt ikke første gang, at Bo Zangenberg kaster sig ud i rekordforsøg.  Tidligere har han lavet og solgt 5382 stykker smørrebrød på en enkelt dag - og har også præsteret at sælge 4665 stykker svinekam på en uge.

Det er ikke første gang, han kaster sig ud i rekordforsøg. Han har tidligere præsteret at lave og sælge 5382 stykker smørrebrød på en fredag. Og da han var slagtermester i Kvickly Nykøbing Falster solgte han på en uge 4665 stykker svinekamme.