Se billederne: Ny jernbanebro samler landsby igen

Broen over jernbanen i Lundby blev i dag indviet, efter den gamle blev revet ned, og mens man byggede den nye.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det har været noget af en omvej for beboere i Lundby, der ville i bil fra den ene ende af byen til den anden i løbet af de sidste ni måneder.

For broen over jernbanen har været lukket, fordi den skulle bygges på ny, og det har betydet, at man skulle ud på en ti kilometers omvej, hvis man ville fra den ene ende til den anden.

Men lørdag bliver den nye bro indviet, og det betyder, at Lundby igen er samlet til én by.

Det er Bo Weber glad for. Han er købmand i byen og var bekymret for, hvad den store omvej ville betyde for hans forretning. Men han glæder sig nu over åbningen af den nye bro.

- Vi mangler den trafik, vi havde gennem byen. Vi har måtte skære ind, som vi regnede med. Men det er gået bedre, end jeg frygtede, siger Bo Weber til TV ØST.

Livsnerve genåbnet

Også Diana Krogh, der er formand for byens løbeklub 47 1/2-Løberne er glad for den nye bro er indviet.

- Vi har løbere fra den ene og den anden side. Det har været til gene for os alle sammen med de her omkørsler, siger Diana Krogh.

Ifølge hende har åbningen af broen stor betydning for byen.

- I dag betyder, at vores livsnerve er genåbnet, og vi kan tage den korte vej til vores fritidsaktiviteter, siger hun og fortsætter:

- Rent geografisk har vi været fuldstændig splittet. Men ikke menneskeligt, lyder det fra løbeklubformanden.

Banedanmark takker da også borgerne for tålmodigheden.

- Jeg vil gerne sige stor tak for tålmodigheden til borgerne i Lundby og omegn, som nu kan nyde godt af en opgraderet bro og vejanlæg, siger projektdirektør i Banedanmark, Klaus S. Jørgensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
 
Foto: Kasper Larsen - TV ØST

Indvielsen sker med en byfest med broløb for de motionshungrende og grillede pølser og kage til dem, der bare er sultne. 

Der skulle bygges en ny bro i forbindelse med udbygningen af jernbanen mellem Ringsted og Femern. Broen over jernbanen ved Lundby er færdigbygget og kan benyttes, men entreprenørerne vil stadig arbejde ved broen, skriver Banedanmark.

Med den nye bro kan togene fremover køre op til 200 kilometer i timen, hvor de i dag kan køre mellem 120 og 160 km/t og vil dermed give tidsbesparelser for togpassagererne.

 
 
Foto: Kasper Larsen - TV ØST