¨

Savnet lystsejler fundet i live

Foto: TV ØST

Den 47-årige mand, som tirsdag aften røg overbord fra sin sejlbåd ved Vordingborg, er onsdag formiddag fundet i live.

Redningsfolk har onsdag formiddag fundet en 47-årig mand i vandet ud for Vejrø.

Tirsdag aften omkring klokken 20.30 blev politi og redningsfolk kaldt ud til Knudshoved Odde ved Vordingborg, hvor der var fundet en sejlbåd uden mennesker ombord. Motoren kørte, og rækværket var ødelagt, derfor blev der sat en eftersøgning i gang med både helikopter og redningsfartøjer.

Ved hjælp af bådens navn fandt politiet frem til de pårørende til den 47-årige, som kunne fortælle, at han var på vej mod Amager, hvor han er fra, Klokken 4 onsdag morgen blev eftersøgningen dog indstillet, uden at den 47-årige lystsejler var fundet.

Stærkt nedkølet, men i live

Onsdag omkring klokken 8.30 er han så dukket op ved Vejrø nord for Lolland. Manden er stærkt nedkølet, men ved bevidsthed, oplyser politiet, og fra Forsvarets Redningstjeneste siger vagtholdsleder Jan Møller Nielsen sig over sagens gode udfald.

- Normalt vil man ikke kunne overleve ved de her vandtemperaturer i så mange timer, så det er rigtigt glædeligt, at han er fundet i live. Han var ved bevidsthed og kunne tale, da han blev fundet, men han var stærkt nedkølet, siger Jan Møller Nielsen til TV ØST, og Ove Christoffersen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi siger:.

- Han er fundet af en lystsejler, der kom forbi Vejrø ved 8.30-tiden i morges. Han blev sejlet ind til Vejrø, og så sendte Forsvarets Søredningstjeneste en helikopter med læge derud. Her blev han nødbehandlet, og så er han fløjet til Odense, fortæller Ove Christioffersen.

Ifølge Jan Møller Nielsen har manden selv forklaret, at han faldt vandet ved 15-tiden, da han skulle tisse.

03:46 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App