¨

Rekordår for børnenes svar på Roskilde Festival

Foto: TV ØST

Vilde Vulkaner slog deltagerrekorden. 11.000 børn deltog i år i festivallen.

Festivalen Vilde Vulkaner i Vordingborg slår i år rekorden for antal deltagere. 11.000 festivalgæster har deltaget i år.
 
Det skriver DR Sjælland.
 
I stedet for øl bliver der drukket cola. Og gennemsnitsalderen er betydeligt lavere.
 
Danmarks største børnefestival "Vilde Vulkaner" i Vordingborg sluttede i går. I løbet af festivalens tre dage deltog mere end 11.000 børn mellem 7 - 14 år og voksne fra SFO'er, fritidshjem og klubber fra hele landet. Og det er det højeste antal nogensinde, fortæller Frank Villumsen, der er festivalleder for Vilde Vulkaner Festival, til DR Sjælland.
 
- Det er gået over al forventning. Vejret har været med os, og vi har aldrig været så mange deltagere, som vi er i år, siger den tilfredse festivalleder til DR Sjælland.
 
I de mange boder, hvor der bliver langet pizza, colaer og meget andet over disken, står frivillige fra foreninger fra Vordingborg. I alt hjælper 1200 frivillige fra 37 foreninger til.
 
En af dem er Jan Lindorff, der er formand for Sydsjællands Håndboldklub. Han kan godt mærke, at der har været travlt i år.
 
- Der har været travlt i boderne. Det er til fordel for os, for så kan vi tjene nogle penge til vores forening. Og så er jeg også sikker på, at de frivillige der er med, synes at det er sjovt, at være med til at skabe den her fantastiske festival, siger han til DR Sjælland.
 
Hos festivalleder, Frank Villumsen, er der ingen tvivl om, at de frivillige er utroligt vigtige, hvis festivalen skal fortsætte med at være lige så succesfuld, som den har været i år.
 
- De frivillige er helt uvurderlige for os. Jeg er meget ydmyg, og utrolig stolt over, at vi i Vordingborg er i stand til at skabe sådan et stort arrangement, siger han til DR Sjælland
 
Vilde Vulkaner Festival blev afholdt første gang i 1995 med cirka 1100 gæster. Her ved 20-års jubilæet er deltagerantallet ti-doblet.
 

03:03 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App