¨

Region: Godsejer må ikke fjerne sand fra strand

Region Sjælland kan ikke se, Klintholm Gods skulle have tilladelse til at tage sand fra stranden.

Region Sjælland har ledt i arkiverne, men kan ikke finde finde den tilladelse til at fjerne sand fra stranden, som Klintholm Gods påstår at have fået.

Det har vakt stor debat, at Klintholm Gods har fjernet omkring 300 kubikmeter sand fra Klintholm Strand.

Peter Scavenius fra godset holder fast i, at man har fået en skriftlig tilladelse fra det tidligere Storstrøms Amt for omkring 30 år siden, men han har ikke kunnet finde den i gemmerne.

Heller ikke Region Sjælland, der nu har overtaget området med råstoftilladelser, har kunnet finde en sådan tilladelse i arkiverne.

- Jeg skal ikke udelukke, at der faktisk har været givet en tilladelse engang.  Men vi er nødt til at lægge til grund, at godset ikke har tilladelse, når papiret ikke findes, siger miljøplanlægger Mads Bisgaard fra regionen til TV ØST.

Han oplyser desuden, at indvinding af sand eller andre råstoffer til eget forbrug skal anmeldes til regionen, hvis det er over 200 kubikmeter. Regionen kan stille vilkår for indvindingen. Hvis det er indvinding på stranden skal regionen først høre Kystdirektoratet, som så behandler anmeldelsen efter strandbeskyttelseslinjen.

Peter Scavenius: Godset har ikke gjort noget forkert

Peter Scavenius erkender, at han ikke var klar over den regel, men han holder fast i, at godset ikke har gjort noget forkert.

- Vi har gennem mange år fjernet væsentligt mindre sand end de 200 kubikmeter. I år har vi så taget lidt mere. Men naturen har på ingen måde lidt skade, og hvis man ser på området i dag, er der ikke nogle spor, siger Peter Scavenius til TV ØST.

Sagen bliver lige nu behandlet af Kystdirektoratet. Her bekræfter sagsbehandler Anette Bonde, at hun lige nu arbejder på at træffe en afgørelse.

Hun kan dog hverken sige noget om, hvilken vej pilen peger, eller hvornår afgørelsen ligger klar.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App