Præstø-læge med i ny protestbevægelse

En fremtrædende læge fra Præstø er med i en oprørsbevægelse for læger, der vil genoplive lægekonflikten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På trods af sol, sommer og lukkede lægeklinikker landet over ligger langtfra alle læger på den lade side.

Blandt medlemmerne af Praktiserende Lægers Organisation, PLO, har 700 læger ud af i alt 3600 inden for de seneste 14 dage valgt at støtte op om en nyoprettet gruppe ved navn SPRAL, Selvstændige Praktiserende Læger. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Ydernumre i spil igen

Det er tidligere formand for PLO, læge Henrik Dibbern, der er initiativtager til gruppen, som, han mener, er en nødvendighed. For at blive medlem af gruppen antages det, at man om nødvendigt er villig til at afgive sit ydernummer.

- Vi er ikke interesserede i som sådan at holde nogen udenfor. Men det har vist sig, at der i almen praksis er stor forskel på, hvor meget vi tør sætte på spil.

- Det er vi nødt til, når myndighederne løber fra aftaler, og hvis vi fortsat vil have indflydelse på vores egne arbejdsforhold, siger han.

Præstø-læge kæmper for fred

Praktiserende læge i Præstø, Lotte Hvas, som også er medlem af Det Etiske Råd, er en af dem, der har meldt sig ind i gruppen. Hun slår fast, at SPRAL ikke er kommet til verden for at skabe splid blandt PLO's medlemmer.

- Vi vil arbejde for at styrke PLO, og det handler om at vide, hvad vi som organisation gør, hvis vi om et år står med alle Bent Hansens (formand for Danske Regioner, red.) løfter, og de så alligevel ikke holder stik.

- Vi er stadig indstillet på en kontrakt med regionerne, men vi vil arbejde på at forhindre at blive kørt over af det offentlige, siger Lotte Hvas.

/ritzau/