Politiet undersøger, om overvågning kan hjælpe med at finde 73-årig

En 73-årig kvinde forlod torsdag eftermiddag plejehjemmet Solvang i Vordingborg. Hun savnes fortsat. Borgere bedes holde øje med udhuse og haver.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdagen igennem har politiet fulgt op på de henvendelser, der er løbet ind omkring den savnede 73-årige Vibeke Høien, som har været efterlyst siden torsdag. Men eftersøgningen er ind til videre uden resultat.

Den 73-årige kvinde var iklædt sorte bukser og en brun pelsfrakke, da hun forlod plejehjemmet. Vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Lars Denholt oplyser til TV2 ØST, at man ikke formoder, Vibeke Høien skulle have ændret påklædning.

- Vi har nogen, som siger, hun er set kigge på butikker i Vordingborg. Det skal nu se på, om der er noget overvågning i de områder, de mener at have set hende, forklarer Lars Denholt

Vagtchefen beder fortsat folk give besked på 1-1-4, hvis man skulle have set den 73-årige plejehjemsbeboer.

- Det er ikke sommer mere. Det er ikke 20 grader om aftenen, så det er selvfølgelig en bekymring, man er ude på denne tid af året.

Vibeke Høien er tidligere blevet beskrevet som alderssvækket, men godt gående, hvilket har fået ordensmagten til at bede beboere i Vordingborg om at holde øje med deres haver og udhuse.

I løbet af lørdagen har politiet modtaget en enkelt henvendelse. 

Familien har også i et opslag på Facebook bedt offentligheden om hjælp, hvilket foreløbigt er blevet delt 2.500 gange.

Ligesom familien har politiet bedt borgere i Præstø om at kigge efter Vibeke Høien, da hun tidligere har boet i byen.

Men ind til videre koncentrer henvendelserne til politiet sig omkring Vordingborg, oplyser Lars Denholt.