Politiet overvejer at lukke flere stationer

Der kan være flere lukninger af nærpolitistationer på vej, lyder det fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der netop har lukket 3 på Lolland og Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere nærpolitistationer kan være på vej til at lukke. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er i øjeblikket i gang med en større gennemgang af nærpolitistationerne, og det kan komme til at betyde lukninger.

I sidste uge kom det frem, at stationerne i Nørre Alslev, Nysted og Stubbekøbing lukker, fordi målinger viser, at hver af de 3 stationer gennemsnitligt har haft færre end 12 borgerhenvendelser om ugen.

Læs også: Politiet ud af Nr. Alslev

Derudover kigger politiet lige nu også konkret på stationer i Stege, Præstø, Korsør, Skælskør, Maribo og Rødby, Dianalund og Sorø ifølge TV ØSTs oplysninger.

- Vi har 18 nærpolitistationer, og det er forholdsvis mange. Vi har planlagt at tage alle vores kommuner og gennemgå dem en efter en, og det er Vordingborg Kommune, der vil blive set på som den næste, siger Thorkild Steen Jensen, der er politiinspektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i torsdagens udgave af Sjællandske.

Borgmester vil se dokumentation

Før der bliver taget endelig stilling til en lukning, vil politiet se på faktorer som, hvor langt der er til en anden politistation, og hvor mange anmeldelser, der er kommet ind via den pågældende station.

Reaktionen fra Vordingborgs borgmester Knud Larsen (V) er i følge Sjællandske, at han vil tage diskussionen op med politiet og kræve dokumentation for, at der skulle være fordele ved at lukke de 2 stationer i Stege og Præstø.

Der er inden for de seneste år også lukket nærpolitistationer i Fuglebjerg, Glumsø og Tappernøje i Næstved Kommune.