Politi efter indbrudsbølge: Hold godt øje i området

Vordingborg, Stensved, Bårse og Præstø har det seneste døgn været ramt af flere indbrud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I det seneste døgn har politiet modtaget anmeldelser om 13 indbrud i og omkring byerne. Et antal, der er noget højere end sædvanligt.

Politiet har mistanke om, at de mange indbrud er koblet sammen.

- Selvfølgelig kan vi ikke med 100 procents sikkerhed sige, at der er tale om de samme gerningsmænd. Men man kunne forestille sig, at de havde noget med hinanden at gøre, siger vagtchef ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, Søren Østervig.

Tyve gik efter smykker og penge

Fremgangsmåden har været stort set den samme ved de forskellige indbrud. Tyvene har enten brudt vinduer op, taget vinduer ud af lister eller underboret dem for at få adgang. Også valget af tyvekoster minder om hinanden i de forskellige hjem.

- Det er primært smykker og kontanter, der er blevet stjålet. I nogle tilfælde er endda efterladt iPads og så videre. Men andre gange har tyvene dog også taget eksempelvis computere med sig, forklarer vagtchefen.'

Politiet opfordrer til at holde godt øje

Lige nu har politiet ikke meget, der kan føre dem i nærheden af gerningsmændene. Af den grund og for at forhindre yderligere indbrud, har de derfor en besked til borgerne i området:

- Vi opfordrer folk til at de, både generelt men også især nu, holder godt øje med området. Og hvis de ser noget, så skal de ringe til os, siger vagtchefen.

Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4.