¨

Placering af skrald udløste skraldemands-konflikt

Foto: TV ØST

I morges gik skraldemændene fra Meldgaard A/S i Vordingborg i strejke. De har fået nok af deres arbejdsgivers behandling.

De grønne og sorte spande fik lov at stå en anelse længere på vejene i Vordingborg i dag, før de blev tømt. Skraldemændene fra Meldgaard A/S, der står for renovationen i Vordingborg Kommune, gik i dag i strejke.

- Vi har nogle problemer på vores arbejdsplads, og vi har ikke rigtig kunne få en dialog i gang med ledelsen, og så har gutterne på det seneste følt at bærgeret er blevet fyldt. Så må vi stoppe, og det er så det, vi har gjort her til formiddag, siger Søren Christiansen, der er tillidsmand for skraldefolkene i Meldgaard A/S.

I morges blev der så stablet et møde på benene mellem ledelsen og medarbejderne. Klokken 11 var skraldmændene så på vejene igen, for at kunne fortsætte dialogen. En af de ting der blev diskuteret på mødet, er et brev der blev uddelt til borgerne i Præstø i forrige uge. Her står der:

- Skraldemanden har registret, at adgangsforholdene på adressen ikke er helt, som de skal være. 

Skraldemændene mener dog ikke, at borgerne stiller deres spande forkert, og de kan derfor ikke genkende det, der står I brochuren.

Meldgaard A/S og deres skraldmænd er grundlæggende ikke enige om, hvordan spandene skal placeres. Skraldemændenes løn afhænger nemlig af, hvor spandene står. Hvis spandene sættes ud til vejen, får skraldmændene nemlig færre penge.

- De har jo en holdning til, at hvis spand står på en bestemt måde, kan de afregne efter det, men hvis underlaget er anderledes i en anden indkørsel, så skal borgeren sætte den frem. Det er jo så der, vi mener, at hvis underlaget ikke er helt som de siger, så er der ingen grund til at ulejlige borgerne ved, at de skal sætte den frem, siger Søren Christiansen. 

Vi har i dag forsøgt at få en kommentar fra Meldgaard A/S, men de har ikke ønsket at kommentere sagen. De bekræfter dog, at skraldemændenes løn foregår efter det såkaldte akkord-system, hvor lønnen takseres alt efter, om spanden står ved skellet eller ej. Ved at borgerne sætter spandene ved skel, vil det altså betyde en lønnedgang blandt skraldemændene.

- Det er pisse irriterende, det er jo ikke nødvendigt. Hvis vi bare kunne få lov at køre vores skrald og passe vores arbejde, så ville alle være glade, siger Søren Christiansen. 

02:35 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App