Pink Floyd Project spiller på Klintholm Havn

I morgen torsdag bliver Møns mørke forenet med kultur og koncert i en anderledes opsætning af Pink Floyds album 'The Dark Side of The Moon'.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med en stor gratis friluftskoncert den 4. september 2014 opfører Scandinavian Pink Floyd Project albummet ”The Dark Side Of The Moon” og udvalgte numre. Det sker på Klintholm Havn, og koncerten er lykkes som et samarbejde mellem spillestedet STARS, havnen og Vordingborg Kommune. Det skriver Vordingborg Kommune i en pressemeddelelse.

Idéen opstod som en del af arbejdet med at få certificeret Møn som Dark Sky Park, som kan opnås på steder, hvor nætterne er enestående mørke med lav lysforurening. Netop synlighed og lokale aktiviteter har en stor rolle at spille, fordi det er et af de bærende elementer i den internationale certificering.

Koncert binder tingene sammen

Én af ildsjælende i certificeringsarbejdet er manager Ole Eskling fra Møns Klint Resort, og i hans verden er der ikke langt fra tanke til handling.

- Vi laver en koncert på Klintholm Havn, der binder tingene sammen. Vi viser, at en erhvervshavn også kan danne rammen for en friluftskoncert med et stærkt turismemæssigt sigte. Vi viser, at nattehimlen over Møn er unik, og hvem kan bedre binde det sammen for os end Scandinavian Pink Floyd Project med deres koncert `The Dark Side Of The Moon´, siger Ole Eskling, der bakkes op af havnefoged Michael Larsen.

Spiller på flere niveauer

I Vordingborg kommune har man stor erfaring med afvikling af koncerter via Spillestedet STARS. Spillestedsleder Andreas Linsdell var derfor ikke sen til at se idéen realiseret, og siden er det gået slag i slag med planlægningen.

Datoen blev sat til den 4. september 2014. Månen viste sig at have en ”dark side” på netop det tidspunkt, og Vordingborg Kommune viste stor velvilje ved at bakke op om det omfattende arbejde, der er gjort fra ildsjælenes side, for at realisere koncerten.

- Det er en god mulighed for at synliggøre Vordingborg kommune og den mørke nattehimmel på Møn, siger borgmester Knud Larsen (V).

- Ved dette arrangement, får vi det til at spille på flere niveauer, og samarbejde er vejen frem, når der skal skabes udvikling, siger borgmesteren.

Koncerten begynder klokken 21 og varer til klokken 24.

FAKTA:

  • Dark Sky Møn og Nyord er et af de potentialer, der fremhæves i Dansk Bygningsarvs Potentiale Plan for Kystdestination Møns Klint.
  • DARK SKY certificering kan opnås af geografiske områder, der har en dokumenteret lav lys forurening. Møn og Nyord har en efter danske forhold enestående mørk nat med meget begrænset lys forurening. Den mørke nat gør det til en stor naturoplevelse at være ude under en stjernefyldt nattehimmel, samtidig med at ens sanser skærpes, så man lægger mærke til de lyde og dufte, der fylder natten. På Møn er en gruppe ildsjæle gået i gang med at forberede en sådan certificering. Dette sker med opbakning fra Vordingborg Kommune.
  • Hvis du vil følge arbejdet, kan du følge med på Dark Sky Møn på Facebook. Og #darkskymøn, #darkskymoen på Instagram

Her kan du se en smagsprøve på forberedelserne (Foto: Thomas Ix):