Petanqueklub plaget af hærværk

De seneste to år har Møns Petanqueklub i Stege været plaget af hærværk, der er kulmineret i løbet af det sidste halve år. Lørdag mødte medlemmerne til en vase, der var kastet gennem et vindue.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var et sørgeligt syn, der lørdag formiddag mødte Lis Schall, da hun mødte op i Møns Petanqueklub i Stege.

Her er hun formand, og hun fortæller, at klubben de seneste to år har været plaget af hærværk.

- Vi har oplevet nogen stjæle alle vores borde og stole, for en måned siden blev syv stole ødelagt hernede, og vi kan jævnligt se, at folk har siddet og drukket og røget hash hernede og brækket sig og tisset op ad væggene, fortæller hun, og med nattens hærværk er grænsen ved at være nået.

- Da jeg kom , var der kastet en stor blomsterkrukke ind gennem vinduet. Jeg ar lige ved at græde. Nu er grænsen nået, siger Lis Schall.

Samlet og gemt skodder og flasker

Klubben har allerede sat dør og armeringsjern i den åbne havestue, hvor hærværksmændene plejer at hænge ud, men det var tilsyneladende ikke nok til at stoppe dem.

Hærværket er hver gang blevet meldt til politiet, men Lis Schall fortæller, at de endnu ikke har kigget ud for at undersøge sagen, hvilket frustrerer petanqueformanden.

- Vi har samlet alle skodder og flasker op hver gang og gemt dem, så der er noget for politiet at gå efter, hvis de engang vil kigge på sagen. Jeg synes, vi har gjort så meget selv, men jeg ved ikke, hvad vi skal stille op. Det koster os en del penge hver gang, og så mange har vi ikke, og det ville være ærgerligt, hvis vi er nødt til at lukke på grund af det her, siger Lis Schall.

Lokalpolitiet i Vordingborg er bekendt med, at petanqueklubben oplever hærværk.

- Men i det øjeblik klubben anmelder det, så er hærværket og hærværksmændene er væk. Vi har lavet et oplæg til vores patruljer om at køre forbi derude, hvis de har lejlighed til det. Vi har ressourer til hærværk, men vi er nødt at prioritere vores sager, siger politikommisær Arne Holdense Vordingeborg Lokalpoliti.