¨

Pas på løse lamaer

Foto: TV ØST

Mandag stak Christian Kjærs 2 lamaer af fra indhegningen i Ørslev ved Vordingborg. Han kan ikke få dem indfanget og frygter, at de løber ud foran en bil.

Han har blot haft dem i 2 dage, og nu er de allerede stukket af. Mandag sprang Christian Kjærs 2 lamaer af fra indhegningen i Ørslev ved Vordingborg.

- Først stak den ene af, og så fulgte den anden efter, og nu står jeg og kigger på dem 400 meter væk, men jeg kan ikke få dem indfanget. Hver gang jeg nærmer mig, trækker de sig tilbage, siger han.

Han flyttede til Ambjergvej for halvandet år siden, og så skulle drengedrømmen om at have lamaer opfyldes. Han lavede hegn til dem, og i lørdags kom de 2 dyr, som hedder La og Ma, til Ørslev.

Modtager gerne råd

Christian Kjær har uden held forsøgt at få politiet ud til at hjælpe, og nu er han på bar bund i forhold til at få dyrene bag hegn igen.

- Jeg frygter jo, at de løber ud på vejen. Lige nu står den ene 10 meter derfra. Nogle af bilerne stopper, men andre suser bare forbi. Jeg overvejer at få en dyrlæge ud og bedøve dem, men så har vi problemet med, at vi skal have 2 gange 150 kilo lama fragtet tilbage, så hvis nogen læser det her og har viden om, hvordan man indfanger lamaer, hører jeg gerne fra dem, siger han.

Ville nok se sig om

Christian Kjær gætter på, at de nye omgivelser måske har været medvirkende årsag til, at lamaerne sprang over det 120 centimeter høje hegn.

- De havde nok behov for lige at vide, hvad der er i området omkring dem. Det er jo nyt, men jeg ved det ikke. Jeg er jo ikke dyrepsykolog.

Han håber, at der enten melder sig nogen med forstand på at indfange lamaer, eller at dyrene vender tilbage af sig selv. I mellemtiden skal Christian Kjær have lavet sig et højere hegn, så det fremover er 160 centimeter højt og forhåbentligt nok til, at dyrene ikke igen tager på springtur.

00:59 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App