Oversvømmelser: Så meget vand faldt der

Der er meldinger om oversvømmelser efter massiv regn natten til mandag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gummistøvler var ikke nok til at slippe tørskoet over Boulevarden i Vordingborg, da et voldsomt regnvejr natten til mandag ramte Lolland, Falster, Møn og Sydsjælland.

En række steder i området blev der meldt om oversvømmelser – blandt andet omkring Næstved og Vordingborg, samt flere veje på Lolland.

Blandt andet blev kloak-dæksler skudt op af vejene, da regnvejret var allerværst.

Kun lokale skybrud

Ifølge de officielle målinger fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) faldt der omkring 10 millimeter regn i løbet af kun få minutter. Det betyder, at der officielt ikke er tale om skybrud, selvom det var tilfældet lokalt.

Der er meldinger om store mængder hagl og torden. I alt har omkring 30 lynnedslag gennem natten og morgenen slået ned i området.

Ifølge øjenvidner skyldtes en stor del af problemerne da også, at ristene over kloakkerne stoppede til i nedfaldende blade, og at vandet derfor ikke kunne komme væk.

Falck og Vejdirektoratet: Ingen store problemer

Regnvejret ramte Lolland og Falster omkring klokken 4.00 natten til mandag, og her faldt der omkring 10 millimeter regn. Møn og Sydsjælland blev ramt en time senere, og her viser målingerne, at der faldt omkring 8 millimeter regn.

 

Har du billeder eller video af regnvejret eller oversvømmelserne? Så send dem til os på send@nu.dk (store filer kan uploades på send.nu.dk)