¨

Opmærksomme borgere hjælper politiet

Foto: TV ØST

Tip fra borgere har medvirket til, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har kunne anholde ni indbrudstyve den seneste uge.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er ekstra glade for borgernes hjælp i denne uge. Ved fem indbrud har tip fra borgere hjulpet til, at politiet har kunne anholde ni personer.

- En af de mest effektive metoder til at undgå og forebygge indbrud er, når borgerne er årvågne, siger chefpolitiinspektør Lars Harvest fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiinspektøren er meget tilfreds med den seneste uges hurtige opklaringer af sagerne på grund af borgernes hjælp.

- Udover vi kan pågribe gerningsmændene hurtigt, når vi har de her super gode meldinger fra borgerne, så åbner det også op for, at vi kan stille dem for en dommer, og få dømt dem med det samme, fortæller Lars Harvest. 

 

Borgerne hjælper hinanden

På Ågesvej i Bårse holder borgerne øje, hvis der er uvedkommende gæster på vejen. For bare en uge siden, holdt der en bil med udenlandske nummerplader ved et hus. Det vakte naboernes opmærksomhed og da to fremmede mænd kom ud af et hus, tilkaldte en forbipasserende kvinde politiet. 

Kort tid efter kunne politiet anholde to liatuiske mænd på 25 år for indbruddet.  De er begge idømt fængselstraf og udvisning af Danmark.

For Arne Olsen, der er genbo til det hus, der var udsat for indbrud, er det naturligt, at folk hjælper hinanden.

- Jeg føler, det hjælper, at vi holder lidt kontrol med hinanden. Nu har de jo så fanget to fyre i denne omgang, fortæller Arne Olsen.

I Bårse har de været slemt plaget af indbrud. Arne Olsen håber på, at deres årvågenhed kan være med til, at indbrudstyvene bliver væk fra området.

- Jeg håber, det kan holde dem på afstand, fordi De så siger, at der er der ikke noget at komme efter. Der er for mange, der ser efter os, siger Arne Olsen.

Indtil videre i år har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sigtet 309 personer for indbrud i private hjem. Det er det højeste siden politireformens begyndelse i 2007.

02:00 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App