Oplev Møns Klint i kørestol

Det naturskønne område ved Møns Klint bliver nu let tilgængeligt for alle. Snart åbner en helt ny og kørestolsvenlig gangsti.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Formanden for Handicaprådet i Vordingborg Kommune, Anders J. Andersen, er en begejstret mand. For ved Møns Klint er man ved at lægge sidste hånd på en såkaldt boardwalk - en kørestolsvenlig træsti.

- Det er helt fantastisk. Nu kan man færdes her, der er en fin stigning, og den svinger så flot gennem naturen. Det er rigtig godt, at man selv kan køre, siger Anders J. Andersen.

Hidtil har dårligt gående og kørestolsbrugere ikke haft den store fornøjelse at et besøg i det kuperede terræn ved klinten. Men med den 267 meter lange træsti bliver det ændret.

- Hvad enten man sidder i kørestol, bruger rollator eller går med stok, vil man jo gerne nyde naturen. Vi vil også have den oplevelse, lyder det fra kørestolsbrugeren.

Boardwalken bliver indviet til den 23. marts. Anders Andersen håber, den bliver forbillede for lignende handicapvenlige tiltag i resten af landet.

- Møns Klint er jo virkelig den rigtige, ægte natur. Når det kan lade sig gøre her, kan det sikkert også lade sig gøre andre steder, mener Anders Andersen.

Bag projektet står Naturstyrelsen, GeoCenter Møns Klint og Vordingborg Kommunes Handicapråd. Diverse fonde og institutioner har støttet det med i alt 1,2 millioner kroner.


Nyhedsoverblik