Nyt kundekort skal styrke lokal handel

Støt din idrætsforening, når du handler lokalt. Det er idéen med et nyt kundekort, der skal booste den lokale handel i Vordingborg, Præstø og Stege.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre handelsforeninger forsøger at fremme den lokale handel med et nyt kundekort i Vordingborg, Præstø og Stege i samarbejde med Vordingborg Kommune. Idéen er, at kunderne støtter en lokal klub eller forening, når de handler med kortet i de lokale butikker. 

Det nye medlemskort hedder LokalFordele, og lige for tiden er over 110 butikker og firmaer tilmeldt. En af butikkerne er Skjold Burne Vinhandel, hvor butiksejer Anders Petersen er meget positivt stemt over for idéen. 

- Jeg synes, det er en genial idé for os og en god måde at give lidt tilbage til klubber og foreninger efter det her 'noget for noget'-princip, siger Anders Petersen, som er medlem af bestyrelsen i Vordingborg Handelsforening. 

Udover butikkerne har 16 lokale klubber og  foreninger også tilmeldt sig ordningen. 

Når kunderne handler i de lokale butikker med kortet får de samtidig bonuspoint. Hvert bonuspoint svarer til en krone, som kunderne kan donere til en lokal forening. Derpå får den lokale klub eller forening en tredjedel af pengene, mens resten går til udvikling af konceptet LokalFordele.