¨

Nye tænder hjælper eksmisbrugere i arbejde: Imens sparer kommunen penge

1,4 millioner kroner i satspuljemidler har finansieret forsøget, som både har styrket deltagernes jobchancer og livskvalitet. Arkivfoto. Foto: Flickr

Knap hver tredje eksmisbruger, som har fået gratis tandbehandling, er i dag i arbejde. Samtidig har kommunekassen opnået en besparelse.

Et pænt smil med pæne tænder hjælper.

Det viser resultatet af Projekt: Tandpleje for tidligere alkohol- og stofmisbrugere, som Vordingborg Kommune netop har afsluttet.

Det skriver Sjællandske.

Ved hjælp af satspuljemidler er Vordingborg Kommune gået helt nye veje for at få eksmisbrugerne ud på arbejdsmarkedet og væk fra offentlig forsørgelse.

- Projektet har været en succes målt på den succesrate, vi generelt ser for målgruppen, lyder det fra borger- og arbejdsmarkedschef Claus Holm Oppermann til avisen.

Kommunekassen har opnået en besparelse

Projektet, der dels har fokuseret på arbejdsmarkedsindsatsen og dels på sundheden blandt eksmisbrugere, får også pæne ord med på vejen fra sundhedschef i Vordingborg Kommune, Dorrit Guttmann. 

Læs også Tandlægehjælp får socialt udsatte videre i livet

- Tandbehandling er ikke en mirakelkur, som sikrer rehabilitering, men det gør i hvert fald en forskel, forklarer hun.

1,4 millioner kroner i satspuljemidler har finansieret forsøget, som både har styrket deltagernes jobchancer og livskvalitet. Samtidig har kommunekassen også opnået en besparelse.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App