Ny vej skabte kaos i Præstø - men nu undgår bilisterne uheld

Flere mister livet i trafikken, end hvad politikernes målsætning siger. Men ét sted er det lykkes at undgå uheld - nemlig på Præstø Overdrev.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De seneste fem år har mellem 167 og 211 personer mistet livet i trafikken. 

Og det tegner ikke godt for politikernes målsætning om, at maksimalt 120 personer må miste livet i trafikken om tre år. 

Men ét sted er man lykkes med at undgå færdselsulykker. Nemlig i Præstø på landevejen Præstø Overdrev, lyder det i Danmarks Radios radioavis

- Tidligere havde vi ikke de hastighedsbegrænsninger, som vi har nu, og de tekniske foranstaltninger, som vi har fået har med en to minus en-vej. Så der var for høj hastighed og uheld, siger Søren Skotte, der er souschef ved færdselsafdelingen i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til radioavisen. 

Man har med den nye vej og hastighedskontroller fået nedsat hastigheden, og der har ikke været et eneste uheld på strækningen i hele 2017.

Hvad er en to minus en-vej?

Der er kun et kun ét spor for bilisterne, selvom der er trafik i begge retninger, på en to minus en-vej. Vejtypen anlægges derfor kun på veje med begrænset trafik, og det skal være med til at gøre vejen mere tryg, da kantbanerne er ekstra brede, så der er mere plads til bløde trafikanter.

Men sådan har opfattelsen ikke altid været. I hvert fald ikke på Præstø Overdrev. Tilbage i 2016, da man oprettede den såkaldte to minus en-vej, skabte den mildest talt kaos i trafikken. 

Beboerne frygtede, at den nye vej ville resultere i ulykker, da bilisterne ikke vidste, hvordan de skulle køre på vejen.

- At man ikke ved, hvordan man skal køre på en to minus en-vej, gør ikke, at vejen bliver mere usikker. Man skal overholde hastighedsgrænsen og så går det alt sammen, lød det fra Vejdirektoratet til TV ØST dengang.

En ny to minus en-vej skaber forvirring på landevejen Præstø Overdrev.