¨

Nordens største mesterskab i jetski kommer til Masnedsund Havn

Foto: Bårse Jetski

Der kommer flere udenlandske sportsudøvere og fans til Vordingborg, når Nordiske Mesterskaber 2019 kommer til Masnedsund Havn fra 9.-11. august.

Masnedsund Havn skal danne rammerne om de Nordiske Mesterskaber i jetski 2019.

Det bliver første gang, at havnen lægger vand til Nordens største motorløb inden for jetskisporten, som afholdes fredag den 9. august til søndag den 11. august. Det skriver Vordingborg Kommune i en pressemeddelelse.

Oprindelig var planen, at mesterskabet skulle afvikles i Norge, men de meldte afbud som værtsland og så øjnede Bårse Jetski Klub chancen for at få arrangementet her til landet.

Det bliver så at sige Danmarks ”svendeprøve” for fremtidige events i sporten

Tim Ottesen fra Bårse Jetski Klub

- Det er en ret unik mulighed at afvikle et mesterskab af den kaliber, og vi kan gøre meget for at sætte Danmark på verdenskortet. Vores mål er ikke kun at afholde et internationalt sportsevent herhjemme, men også sikre, at Danmark bliver husket som en kompetent værtsnation med locations og faciliteter i topklassen. Det bliver så at sige Danmarks ”svendeprøve” for fremtidige events i sporten, siger Tim Ottesen fra Bårse Jetski Klub.

En begivenhed der trækker opmærksomhed mod Vordingborg

Nordisk Mesterskab er Nordens største event inden for jetski- og vandscootersport, der hvert år besøges af atleter og fans fra hele verden.

Det er med til at gøre Vordingborg Kommune attraktiv at bo i og flytte til, og det kan en begivenhed som denne få endnu flere til at opdage

Thorbjørn Kolbo, formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid

Det er derfor en helt fantastisk mulighed, som Vordingborg Kommune har fået, mener Thorbjørn Kolbo, der er formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid.

- At Bårse Jetski klub har formået at få værtskabet for Nordiske Mesterskaber i jetskisport til Vordingborg Kommune er med til, at markere vores kommune som et sted for store og spændende events. At det netop er her, mesterskabet skal holdes, giver så god mening, da vi jo er kendt for vores lange kyststrækning, og de flotte faciliteter vi har til aktiviteter og idrætsgrene, som udøves på vand, siger Thorbjørn Kolbo.

- Det er med til at gøre Vordingborg Kommune attraktiv at bo i og flytte til, og det kan en begivenhed som denne få endnu flere til at opdage. Personligt glæder jeg mig til at opleve et imponerende show, når de dygtige sejlere skal dyste i vores by.

Fans kan komme helt tæt på

Der er ikke langt fra Masnedsunds Havneområde til byens puls, omkringliggende caféer, barer og restauranter og derfor er havnen en ideel placering, mener Tim Ottesen fra Bårse Jetski Klub.

- Det bliver en stor oplevelse for fansene, der kommer til at stå bare fem meter over havoverfladen og få et overblik over hele banen fra havnebredden. Vi håber naturligvis også, at den lokale placering vil give os enorm stor tilslutning fra det danske publikum, der har lyst til at komme og heppe på deres landmænd, siger han.

Det bliver en stor oplevelse for fansene, der kommer til at stå bare fem meter over havoverfladen og få et overblik over hele banen

Tim Ottesen fra Bårse Jetski Klub

For de danske topatleter bliver det første gang, de får mulighed for at vise deres evner på hjemmebane. Jetskisporten ikke er ret udbredt i Danmark, men ifølge Tim Ottesen har Danmark nogle rigtig dygtige sejlere, og han er sikker på, at et event hvor man får lov til at opleve det høje niveau på så nært hold, vil skabe øget interesse for sporten.

Uanset hvem der løber med medaljerne, bliver det nogle dage med drama og action, der både kan ses og høres. Derfor håber arrangørerne særligt på opbakning fra de lokale, som jo har første parket til mesterskaberne.

Der er fri entré for tilskuere, så alle kan komme og opleve motorsporten og få sig nogle imponerende oplevelser på Masnedsund Havn fra den 9. til den 11. august.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App