¨

Mystik: Hvad laver mejetærsker på motorvejsbroen?

Vores fotograf spottede i går denne ret store mejetærsker, som var på vej tværs over motorvejen på Farøbroen. Foto: TV ØST

Kørte du over Farøbroen i går eftermiddags? Så undrede du dig måske også over, hvorfor der kørte en stor mejetærsker over broen.

Årstiden for at køre i mejetærskere er ellers passé, men i går var der alligevel en mejetærsker ude at køre. Dog på en noget usædvanlig rute.

En mejetærsker kørte nemlig på Sydmotorvejen i sydgående retning.

På Farøbroen opdagede TV ØSTs fotograf det usædvanlige syn på motorvejen af mejetærskeren, som blev forfulgt af flere biler fra Dansk Autohjælp.

Men hvad i alverden laver en gigantisk og ret langsom mejetærsker midt på en motorvej? Og endda motorvejen over Farøbroen, når nu der også er Storstrømsbroen?

Det satte vi os for at undersøge. Og forklaringen er egentlig ret simpel.

Undgik Storstrømsbroen

Ifølge Ghita Hansen fra Dansk Autohjælp Toreby, så var mejetærskeren på vej på hjem til sin ejermand efter at have været til reparation. Og den skrøbelige, nedslidte Storstrømsbro bryder sig ikke om tunge sager som mejetærskere.

- Markredskaber og andre ting, der vejer over 10 tons, vil man ikke have over Storstrømsbroen. Derfor måtte mejetærskeren over Farøbroen, siger Ghita Hansen.

Og netop på grund af mejetærskerens høje vægt fulgte Dansk Autohjælp med over motorvejsbroen.  

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App