Musik over Præstø Fjord samler på tværs af landegrænser

Folk-festivalen Musik over Præstø Fjord løber i disse dage af stablen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Folk-festivalen Musik over Præstø Fjord har efterhånden fået navn og ry i de nordiske lande. I år kommer det blandt andet til udtryk i form af besøg af det traditionsrige svenske Tensta folkdanslag og spelmanslag fra en lille by 20 kilometer nord for Uppsala.

Foreningen fejrer i år 65 års jubilæum og har valgt at lade sommerudflugten med et halvt hundrede dansere og spillemænd have Musik over Præstø Fjord som mål. De svenske traditionsbærere i originale dragter kunne opleves fredag på festivalen i Nørre Smidstrup.

Musik over Præstø Fjord, der i år gennemføres for sjette gang, er også blevet kendt som festivalen, hvor deltagerne har mulighed for at spille med de deltagende kunstnere. Buskspillet er således blevet en etableret del af festivalen på tværs af lande- og aldersgrænser. Desuden rummer festivalen åbne scener for både visesangere og spillefolk.

Udover visesang, folkemusik og –dans byder festivalen på gøgl og børneunderholdning. Blandt andet et Mester Jakel-spil lørdag. Fredag og lørdag er der besøg af en sandskulptør, der vil lave workshop i sin kunstart. Desuden er der under hele festivalen flere vikinge-aktiviteter på festpladsen, såsom brik-vævning og smykkefremstilling. 

I alt gennemføres cirka 30 koncerter og hele programmet kan findes på hjemmesiden: www.folkemusik.com. Festivalen begyndte torsdag aften og slutter søndag.

Philip Korshøj Lulzac fra Tappernøje har indsendt billederne til redaktionen på redaktion@tv2east.dk og nedenstående videoklip har han indsendt via ww.tv2east.dk/sendvideo