Møns bank med overskud

Kvartalsregnskabet fra Møns Bank viser et overskud trods nedskrivninger og en samfundsøkonomi i lavt gear.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

3,2 millioner kroner før skat. Det er resultatet af Møns Banks kvartalsregnskab. Trods trange tider har banken overskud, og det glæder bankdirektør Flemming Jensen.

- I en periode med en samfundsøkonomi i et lavt gear er det glædeligt, at vi i årets første kvartal kan mærke, at det høje aktivitetsniveau i banken fra 2012 er videreført i det nye år. Det har en god afsmittende virkning på bankens indtægter, der er steget med 3,6 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år og i alt udgør 28,4 millioner kroner, siger direktøren i en pressemeddelelse.

Har nedskrevet med 7,4 millioner kroner

Flemming Jensen understreger nødvendigheden af en stærk basisindtjening, idet værdien af bankens udlån i årets første kvartal er nedskrevet med 7,4 millioner kr.

- Vi mærker fortsat, at de nuværende økonomiske forhold har en negativ afsmittende effekt på kundernes betalingsevne. Dette skal der løbende reguleres for, og i årets første kvartal er der i alt udgiftsført 7,4 millioner kroner. Pengene er ikke tabt, men ud fra forsigtighed skal de reserveres til imødegåelse af et eventuelt senere tab, siger han.

STidning på 1,1 procent

Siden årets start har der været en mindre stigning på 11 mio. kr. i bankens udlån, der udgør godt 1 milliard kr., hvilket svarer til en stigning på 1,1 procent. Bankens indlån har stort set været uforandret i perioden i forhold til ultimo 2012 og udgør 1 milliard og 253 millioner kroner.

Bankens indlån overstiger de samlede udlån med omkring 250 millioner kroner.