Stjernerne funkler stadig her i regionen.
Hotel Frederiksminde i Præstø og Dragsholm Slot i Odsherred beholder deres ene Michelin-stjerne.
Det er netop blevet afsløret ved Michelin-uddelingen 2019, der finder sted i Aarhus.
- Der er sådan en ro i kroppen, siger Jonas Mikkelsen, der er køkkenchefen på Hotel Frederiksminde, efter han har fået at vide, at de beholder stjernen.
- Jeg har ikke været så nervøs op til, fordi jeg føler, vi har gjort det godt. De har været der, og jeg har snakket med dem i år for en gangs skyld, og det hele er gået udmærket.
En stjerne mere?
Om Hotel Frederiksminde nu går efter en stjerne mere til samlingen, det vil Jonas Mikkelsen ikke være så klar i mælet omkring.
- Det kræver rigtig mange ting, som vi ikke rigtig ved, hvad er. Jeg har altid sagt, at det er uambitiøst at sige, at du ikke vil have to stjerner, hvis du har en, så selvfølgelig vil vi gerne have to. Men vi er nok nødt til at fortsætte med det, vi gør, og så se, hvor det kan bringe os hen, siger Jonas Mikkelsen.
Artiklen fortsætter under billedet.
Også på Dragsholm Slot er man glade for at kunne bevare sin stjerne.
- Det er altid en befrielse at få lov til at generhverve den igen, siger Claus Henriksen, der er kok på slottet.
- Målet er, at vi skal være endnu bedre, end vi har været i år. Sørge for at holde fødderne placeret i Lammefjordens muld og så må vi se, hvad der sker.
Glæde i Vordingborg
Og det glæder Vordingborg Kommunes borgmester, Mikael Smed (S), at Hotel Frederiksminde beholder sin stjerne.
- Det er rigtigt flot gået, at fastholde Michelinstjernen, og fra Vordingborg Kommunes side skal der lyde et stort tillykke til direktør Silje Brenna og køkkenchef og partner Jonas Mikkelsen, udtaler Mikael Smed i en pressemeddelelse.
- At beholde stjernen i nu foreløbig fire år viser, at der på Hotel Frederiksminde konsekvent arbejdes på et meget højt niveau. Det gør, at mange gerne rejser langt for, at få en gastronomisk oplevelse, som ikke fås ret mange andre steder i Danmark. Og tilmed i fantastiske omgivelser. Det er med til at løfte hele vores område, som i forvejen er kendt for fantastiske lokale fødevarer.