Menu til en Statsminister

Restaurant Babette i Vordingborg havde fint besøg i dag, da Statsministeren med følge kiggede forbi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Glassene fik en ekstra gang med pudsekluden på restaurant Babette i Vordingborg her til aften. Statsministeren var nemlig på besøg, og med sig havde hun Færøernes Lagmand og Grønlands landsstyreformand.


- Alle vores gæster er selvfølgelig særlige for os, men en aften som i aften er vi selvfølgelig lige lidt mere spændte, siger indehaver af Babette Henrik Pedersen.


Statsminister og følge har dagen igennem  været på rundtur i regionen i forbindelse med det årlige rigsmøde. Som start på mødet var gæsterne inviteret til Bogø, hvor statsministeren har sommerhus.


- Jeg ville gerne vise en egn frem som jeg holder meget af, og derfor skulle vi i dag en tur til Bogø og til Møn og så til slut her til Vordingborg, fortæller Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).


Det skal være fint, når rigsfællesskabets fremmeste kommer til bords. Menuen var på tre retter og bestod af havtaskekæber, svinebryst med trøfler og kærnemælkis.


I disse økonomiske krisetider giver staten ikke penge ud til hvad som helst, og prisen per kuvert på 725 kroner er det maksimale en statsminister må bruge på et restaurationsbesøg.


- Det er mine og dine skattemidler der bliver brugt, og derfor er det jo rimeligt nok med nogle retningslinjer som vi skal overholde, fortæller Henrik Pedersen.


I morgen er sidste dag, hvor der afholdes rigsmøde og det kommer til at foregå under mere formelle rammer på kunstmuseet Arken i Ishøj ved København.


Nyhedsoverblik