Mandag skal skorstensfejer i Højesteret: Retfærdigheden skal sejre

I dag skal skorstensfejer, Arne Pedersen, i Højesteret. Her skal de vurdere, om han skal betale bøden på 50.000 kroner for manglende sikkerhed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Man må ikke balancere på tagrygge uden sikkerhed. 

Og det er selv om skorstensfejere har gjort det i flere hundrede år.

Men tilbage i oktober blev skorstensfejer, Arne Pedersen fra Vordingborg, idømt en bøde på 50.000 kroner for manglende sikkerhed. 

En dom som landsretten altså stadfæstede. Arne Pedersen fandt dommen urimelig og ville have sagen for Højesteret - og det fik han lov til. 

I dag klokken ni skal sagen om Arne Pedersen og de 50.000 kroner nemlig i Højesteret. 

- Jeg har fået en bøde på 50.000 kroner og sagsomkostninger for 28.000 kroner. Så lige nu står jeg med omkostninger på 78.000 og det mener jeg ikke er rimeligt, siger Arne Pedersen til TV ØST. 

Det er ikke rimeligt

quote Det har været udført adskillige gange om dagen i Danmark, men så er det mig, der skal straffes. Det er ikke rimeligt

Arne Pedersen, skorstensfejer

Selve spørgsmålet om det sikkerhedsmæssige aspekt er egentligt afklaret. For Arbejdstilsynet og skorstensfejernes brancheorganisation er blevet enige om, at skorstensfejerne skal fastgøres med en line til et såkaldt tagtrin på taget. 

- Selve den praktiske del er ordnet, så nu er det et spørgsmål om, hvorvidt det, man har gjort i 100 år, er rimeligt, lyder det fra Arne Pedersen.

- Jeg har gjort som alle andre. Det har været udført adskillige gange om dagen i Danmark, men så er det mig, der skal straffes. Det er ikke rimeligt. 

Retfærdigheden må sejre

Der kommer ikke en dom ved Højesteret i dag. 

Hvis Højesteret stadfæster dommen, hvad gør du så? 

- Så er der jo kun én ting at gøre, og det er at gå fra hus og hjem, siger Arne Pedersen, der dog tilføjer, at han må finde en løsning på noget afbetaling.  

Derudover er der sådan set kun en forventning til retssagen i morgen:

- Retfærdigheden må sejre.