Madkamp for skoleelever

Elever fra fem skoler dystede i dag om to pladser til DM i hjemkundskab.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der blev snittet, hakket, bagt og stegt i Vordingborg her til formiddag. Elever fra Tornvedskolen i Jyderup, Nysted Skole, Søndermarsskolen i Slagelse, Eskildstrup Skole og Frederiksberg Skole fra Sorø fremtryllede lækre retter, der fik dommernes tænder til at løbe i vand.

Eleverne fra Søndermarkskolen havde blandt andet lavet sushi, wraps og roulade.

- Jeg var lidt nervøs, for jeg ville gerne have, at dommerne kunne lide det, men det så det ud til, at de kunne, siger Caroline Jacobsen, der går i 9. klasse.

De unge kokke skulle lave mad ud fra temaet 'korn og sundhed'. Frederiksberg Skole serverede deres egen version af kornotto, is med korn og meget mere. Det var nok til at løbe med førstepladsen. Andenpladsen gik til Nysted Skole. Begge skoler skal nu repræsentere Region Sjælland til Danmarksmesterskabet i Hjemkundskab den 12. Marts.

Det er Madkulturen - en selvejende institution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri - som sammen med University College Lillebælt, professionshøjskolerne, Hjemkundskabslærerforeningen og Læreruddannelsernes Hjemkundskabsforening, der står bag DM i Hjemkundskab. Projektet er støttet af Nordea-fonden med 6,45 millioner. Formålet med DM i hjemkundskab er at styrke elevernes viden om mad og sundhed.

Læs mere om DM i hjemkundskab ved at klikke HER.


Nyhedsoverblik