¨

Lundby-forstander var i Østrig da ulykken skete

Foto: TV ØST

Lundby Efterskoles elever var aldrig tidligere sejlet ud om vinteren, fortæller forstander i retten.

Under fredagens retsmøde fastslog Lundby Efterskoles forstander, Truels Achton Truelsen, at han ikke har godkendt sejlads i februar, og at der aldrig tidligere har været sejlet om vinteren.

Han undrer sig meget over, at to af skolens lærere og 13 elever sejlede med dragebåde i februar 2011. Sejladsen kostede den 44-årig lærer Michael Jørgensen livet.

- Der har aldrig tidligere været sejlet om vinteren. Det har aldrig været på tale, at vi skulle sejle i den periode. Jeg har aldrig hørt Michael nævne, at han havde lyst til at sejle i den periode, siger han under afhøringen i dagens retsmøde om kæntringsulykken.

Vidste ikke, at de skulle sejle

- Så da jeg fik opringningen om, hvad der var sket, blev jeg mildest talt overrasket, siger han, og afviser, at han har godkendt sejlads i februar.

- Jeg fik en opringning omkring klokken 14 den eftermiddag (11. februar 2011, red.), og jeg må indrømme, at jeg ikke kunne forestille mig, at de var sejlet ud.

Forstanderen er tiltalt for uagtsomt manddrab og uagtsom legemsbeskadigelse samt flere overtrædelser af lov om sikkerhed til søs.

Var i Østrig

Truels Achton Truelsen var selv i Østrig på ulykkestidspunktet. Her skulle han besigtige et skisportssted, som skolen muligvis skulle besøge.

Han fastslår endvidere, at han ikke er tilfreds med udfaldet af en politiafhøring i forbindelse med kæntringsulykken på Præstø Fjord i februar 2011.

Afhøringsrapporten giver indtryk af, Truels Achton Truelsen kan have været vidende om sejladsen i februar 2011.

- Jeg ved ikke, hvad hans (politibetjenten bag afhøringen, red.) hensigt har været. Men det sætter mig i et dårligt lys, siger Truels Achton Truelsen.

Fantastisk lærer

Anklager Michael Boolsen spørger forstanderen, om han kan beskrive den 44-årige lærer Michael Jørgensen, der mistede livet i forbindelse med kæntringsulykken på Præstø Fjord.

- Han var en fantastisk lærer. Han stillede utroligt høje krav til sig selv og andre. Det er ikke sikkert, at han respekterede så mange mennesker, men jeg syntes, at vi havde et godt samarbejde, siger Truels Achton Truelsen.

- Michael har ikke på noget tidspunkt givet mig anledning til at tro, at han ikke kunne de ting, han gav sig i kast med. Han var en meget dygtig lærer.

Ansatte får metodefrihed

Truels Achton Truelsen beskriver sig selv som en leder, der er god til at få det bedste frem i dygtige folk.

Det gør han blandt andet ved at give sine ansatte en høj grad af metodefrihed. Han understreger, at de ansatte skal stå til ansvar for de beslutninger, de træffer.

Først et par dage efter ulykken hører forstanderen, at Michael Jørgensen og flere af eleverne også havde sejlet med dragebåd på Præstø Fjord to dage før ulykken.

Da båden kæntrede, faldt de to lærere og 13 børn i det to grader kolde vand.

06:30 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App