Luksusbil fra Præstø får engelske prygl

Sportsvognen Zenvo ST1, der er udviklet i Præstø, får massiv kritik i det engelske bilprogram Top Gear, hvor testkørsler fik bilen til at bryde i brand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var massive prygl til sportsvognen Zenvo ST1, da det britiske tv-program Top Gear søndag testede bilen. Den 16 millioner kroner dyre luksusvogn er dansk og udviklet af Troels Vollertsen og Jesper Jensen fra Zenvo Automotive i Præstø, men der var ikke meget luksus over bedømmelsen. Det skriver fagbladet Ingeniøren på sin hjemmeside.

- Den er dansk, den er orange og har dårlige gener. Jeg er overrasket over, at de ikke har kaldt den 'Giraf' og skudt den!, lød den afsluttende bemærkning fra programmets vært Jeremy Clarkson.

Brød i brand

I 3 omgange blev bilen testkørt på Top Gears testbane, og det gik helt galt. Bilen var med sine mere end 1.100 hestekræfter svær at holde på banen, når den elektroniske stabilisering blev slået fra. Derudover virkede bagbremserne ikke, herefter røg koblingen, og til sidst brød bilen i brand.

Zenvo viste i øvrigt en af sine biler frem, da regentparret i september besøgte Vordingborg. Her fik prins Henrik lyst til at sætte sig ind i vognen og teste lyden, så han gav speederen et par tryk, hvorefter han drillende tilføjede, at bilen var for lille og langsom til ham.

Her kan du se testen, hvor bilen efter cirka 5 minutter bryder i brand:
[video:http://www.youtube.com/watch?v=7HyEORuSN6w#t=331]