Lollands Bank har nødbremse i fusion

En kontrol af den kriseramte Vordingborg Bank kan vælte den planlagte fusion med Lollands Bank.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vordingborg Bank er endnu ikke i sikker havn.

Så klart er budskabet fra Lollands Bank, hvor man nu venter på resultatet af en kritisk gennemgang af Vordingborg Bank, som Finanstilsynet foretager i denne måned.

Vordingborg Bank har siden foråret befundet sig i både en økonomisk og ledelsesmæssig krise, efter den tidligere direktør blev fyret og banken siden nedskrev en række udlån kraftigt. Og banken hænger stadig i neglene, oplyser den i en pressemeddelelse onsdag. Mindre end én procents værdi kan skæres af lånene, før banken ender i Finansiel Stabilitet.

Halvanden måned til beslutninger

Ingen afgørende beslutninger tages før Finanstilsynet er færdige med deres gennemgang af Vordingborg Bank, siger bestyrelsesformand i Lollands Bank, Preben Pedersen, til branche-netavisen Finanswatch.

- Jeg tror bestemt ikke der vil være skeletter i skabet, men det er klart at vi skal forholde os til det, der kan komme, siger han til netavisen.

Først den 30. september skal bankernes værdi og dermed ejerskab i det nye selskab gøres op. Og det giver altså Lolland Bank masser af tid til at trække i nødbremsen, hvis der kommer alvorlige nyheder frem om Vordingborg Bank.