Lokal kunstner udsmykker gammel sukkerfabrik: - Det er en drømmeopgave

Siden tirsdag har kunstneren Kristian Vodder Svensson været i gang med at udsmykke den kæmpe store silo ved den gamle sukkerfabrik i Lendemarke på Møn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

10 gange 15 meter - så stort er det "lærred" kunstneren Kristian Vodder Svensson lige nu er i gang med at udsmykke. Det er en gammel silo, der vender ud mod vejen i Lendemarke på Møn, og som er en del af den gamle sukkerfabrik, der er ved at blive forvandlet til et imponerende kunstværk.

Kristian Vodder Svensson har været i gang siden tirsdag på initiativ af Sukkerfabrikkens nuværende ejere og med støtte fra Vordingborg Kommunes udviklingsfond. 

- Vi er ved at omdanne hele sukkerfabrikken til et nyt feriecenter. Derfor syntes vi, at det var en god idé, at dekorere den med nogle af de ting, man kan opleve her på Møn såsom Dark Sky og Camønoen, siger Bent Lykke, der er direktør for sukkerfabrikken.

I mere end 100 år var sukkerfabrikken Møns største og vigtigste virksomhed. Den blev etableret af ’De Danske Sukkerfabrikker’ i 1884, men der er ikke blevet produceret sukker på fabrikken i mere end 30 år. I stedet er lokalerne blevet brugt til udlejning. 

quote Hvis jeg laver noget lort her, så kan jeg godt pakke mine flyttekasser

Kristian Vodder Svensson, kunstner, Møn

Det forventes, at det første spadestik til det kommende feriecenter tages om et års tid, men først skal de afsluttende praktiske foranstaltninger gå igennem.

Artiklen fortsætter under billedet.

Siloen er så stor, at Kristian Vodder Svensson har en kran til hjælp.
Siloen er så stor, at Kristian Vodder Svensson har en kran til hjælp. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Drømmeopgave for tilflytteren

Kristian Vodder Svensson er tilflytter til Møn, og maleriet ligger ikke langtfra kunstnerens eget hjem, og det er lidt af en drøm at få lov til at udsmykke den kæmpe silo. 

- Som billedkunstner er det drømmeopgaven. Det er jo et kæmpe lærred, og det er fedt, at lave noget, der bliver en fast del af øen. Det er jo lidt som en eksamensopgave, hvis jeg laver noget lort her, så kan jeg godt pakke mine flyttekasser og flytte herfra igen, siger Kristian Vodder Svensson og griner. 

quote Jeg har opbakningen og anerkendelsen fra folk her på øen

Kristian Vodder Svensson, kunstner, Møn

Selvom det er en drømmeopgave for Kristian Vodder Svensson, så er det ikke lige sådan til at svinge penslen på den enorme silo. 

- Det der gør det svært, er, at man ikke kan gå til og fra, når jeg står i den her lift. Jeg ser kun tre kvadratmeter ad gangen, så det hele foregår inde i hovedet, og der er ingen skitse, siger Kristian Vodder Svensson.

Han håber, at motivet, som er inspireret af naturen på Møn, glæder folk på øen, og at folk vil gå forbi og nyde billedet. 

- Hvis jeg giver mig hundrede procent, så kan jeg ikke gøre mere, og jeg har opbakningen og anerkendelsen fra folk her på øen, så det er jeg glad for, siger Kristian Vodder Svensson.

Hvis alt går vel, er maleriet færdigt i næste uge.