Livgarden kan stadig ende i Vordingborg

Livgarden skal ikke føle sig sikre på at blive i Høvelte. Hvis kasernen er i dårligere stand end oplyst kan garden flyttes til Vordingborg, siger politikere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Planerne om at flytte Livgarden til Vordingborg er ikke skrinlagt med mandagens forsvarsforlig.

Det fastslår flere folketingspolitikere i dag i Sjællandske.

Når kasernen ikke lukkes betyder det nemlig, at den senere kan komme i spil, hvis Høvelte Kaserne viser sig ikke at være i så god stand, som kasernen selv hævder.

Dyrt at istandsætte kasernen

Det er i forvejen kendt, at det vil koste mindst 200 millioner kroner at istandsætte kasernen og gøre skydeterrænet tidssvarende. Men stiger udgiften markant, så kan en flytning af Livgarden til Vordingborg meget hurtigt komme på tale igen, siger politikerne.

- Vordingborg Kaserne vil måske være på vågeblus i 1 år eller 2, mens vi finder sandheden om Høvelte, siger formanden for Folketingets Forsvarsudvalg, Karsten Nonbo (V), til avisen.

Ingen garanti på evigheden

Også den radikale forsvarsordfører Rasmus Helvig (R) fastslår overfor avisen, at Livgarden ikke har fået en garanti om at kunne blive i Høvelte i al evighed.

- Det var forsvarschefens indstilling rent militærfagligt at vælge Vordingborg Kaserne. Der kan ske meget i Forsvaret, så muligheden for at Livgarden flytter til Vordingborg eksisterer, siger han til avisen.