Landsretten: Mern-forældre ER skyldige

Østre Landsret har torsdag stadfæstet byrettens dom til forældreparret fra Mern, der er dømt for voldelige overgreb på deres plejebørn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Østre Landsret stadfæster straffen til plejeforældre fra Mern i ankesag om voldelige overgreb på plejebørn. Det skriver Ritzau.

Hverken en 61-årig plejefar eller 55-årig plejemor fik noget ud af at anke dommen i den såkaldte Mern-sag om vold mod en stribe plejebørn til landsretten.

4 år og 6 måneder i alt

Østre Landsret har torsdag idømt ægteparret den samme fængselsstraf som i byretten, oplyser landsretten til Ritzau.

Den 61-årige plejefar straffes med fængsel i to år og seks måneder, mens hans 55-årige hustru straffes med fængsel i to år.

Tre børn blev holdt langvarigt indespærret på ægteparrets første sal i hjemmet, og seks andre blev udsat for vold af forskellig slags, trusler og vanrøgt i en periode på over otte år, fastslår retten.

Truede med at skyde et barn

Et barn blev desuden tvunget til at løbe rundt på gårdspladsen med alt for lidt tøj på. Og desuden truede faren med at ville skyde to af børnene.

Det er manden, der har stået for de fleste overgreb, siger Østre Landsret. Ved at kende til og være indforstået med hans handlinger har kvinden gjort sig medskyldig - men hun deltog også i begrænset omfang i volden.

Blev tilkendt godtgørelse

Sagen kom til politiets kendskab i 2009, da en dengang 17-årige plejesøn stak af og betroede sig til en bekendt. Ofrene for overgrebene er blevet tilkendt godtgørelse for tort.

Oveni straffen siger retten, at de to dømte ikke må beskæftige sig med børn og unge under 18 år.

 /Ritzau/